Van pelt slijterij

DRANKENSPECIAALZAAK IN WIJNEN, BIEREN EN GEDISTILLEERDE DRANKEN

Er past vast wel iets bij jou!

Ontdek jouw stijl

Verschil in rumstijl.

In de wereld van rum zijn er diverse stijlen die elk hun eigen unieke smaakprofielen en geschiedenis hebben. Laten we enkele van deze fascinerende rumstijlen ontdekken:

Caribische rum: De meest bekende en diverse stijl, afkomstig uit landen als Jamaica, Barbados, Cuba en Trinidad. Caribische rum staat bekend om zijn zoete en fruitige aroma’s, variërend van lichte, florale en fruitige tot donkere en rijke melasse-smaken.

Spaanse rum: Voornamelijk geproduceerd in Spanje en Latijns-Amerikaanse landen zoals de Dominicaanse Republiek, Puerto Rico en Venezuela. Spaanse rum is vaak lichter van smaak en wordt vaak gefilterd om een heldere en zachte drank te creëren.

Engelse rum: Afkomstig uit voormalige Britse kolonies zoals Barbados, Guyana en Bermuda. Engelse rum staat bekend om zijn complexe en volle smaak, vaak gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor het een rijke textuur en kruidige tonen krijgt.

Franse rum: Meestal uit de Franse overzeese gebieden zoals Martinique en Guadeloupe. Deze rumstijl wordt gemaakt van vers geperst suikerriet en heeft aardse, grassige en bloemige tonen, ook wel bekend als “rhum agricole”.

Indiase rum: In India wordt rum geproduceerd met melasse en heeft het een breed scala aan smaken, van zoet en kruidig tot zacht en fruitig.

Australische rum: Opkomend in de rumwereld, wordt Australische rum steeds populairder dankzij zijn gedurfde, robuuste en rijke karakter.

Elke rumstijl heeft zijn eigen unieke karakter en erfgoed, en het proeven van deze variëteiten neemt je mee op een smaakvolle reis door de diverse wereld van rum.

“Van Pelt zegt U ’t is geen Fransch, goede wijn behoeft geen krans!”

Opa Van Pelt

Ons doel is om zoveel mogelijk centen te verdienen :-) 

Wat mogen wij voor u doen

Nieuwsbrief

Meld je vandaag nog aan