Van pelt slijterij

DRANKENSPECIAALZAAK IN WIJNEN, BIEREN EN GEDISTILLEERDE DRANKEN

Weetjes!

Hoe wordt Vodka gemaakt?

Mooie
traditie.

Het productieproces van wodka omvat verschillende stappen die resulteren in het uiteindelijke distillaat met een hoog alcoholpercentage en een neutrale smaak.

 

Ingrediënten: Traditioneel wordt wodka gemaakt van gefermenteerde granen, zoals tarwe, rogge, gerst of mais. Tegenwoordig wordt het echter ook geproduceerd uit andere ingrediënten, waaronder aardappelen, druiven of suikerbieten. De keuze van de ingrediënten kan van invloed zijn op de smaak en het karakter van de uiteindelijke wodka.

 

Maling en fermentatie: De gebruikte grondstoffen worden gemalen om de zetmeelrijke componenten vrij te maken. Vervolgens ondergaan ze een fermentatieproces waarbij gist wordt toegevoegd om de suikers om te zetten in alcohol. Hier ontstaat een ruwe alcoholische vloeistof.

 

Distillatie: Het destillatieproces is een cruciale stap bij het produceren van wodka. De ruwe alcoholische vloeistof wordt gedistilleerd om de alcoholconcentratie te verhogen. Meestal wordt de vloeistof herhaaldelijk gedistilleerd om een hoger alcoholpercentage te bereiken. Dit helpt bij het verwijderen van onzuiverheden en geeft wodka zijn kenmerkende helderheid.

 

Zuivering en filtering: Na de distillatie ondergaat de wodka vaak een zuiveringsproces om eventuele resterende onzuiverheden te verwijderen. Dit kan plaatsvinden via filtratie door houtskool of andere materialen, waardoor de wodka zijn gladde en neutrale smaak krijgt.

 

Verdunning: Nadat de wodka uit de distillatie komt, heeft het meestal een zeer hoog alcoholpercentage, vaak boven de 90%. Om het drinkbaar te maken, wordt het verdund met water tot het gewenste alcoholpercentage wordt bereikt. Dit varieert meestal tussen de 40% en 50%, afhankelijk van het merk en de regio.

 

Bottelen: Na het verdunnen wordt de wodka gebotteld voor verkoop en distributie.

Het productieproces van wodka vereist nauwgezette aandacht voor detail om een hoogwaardig eindproduct te verkrijgen. Het resultaat is een veelzijdige drank met een rijke geschiedenis die wereldwijd populair is.

“Van Pelt zegt U ’t is geen Fransch, goede wijn behoeft geen krans!”

Opa Van Pelt

Ons doel is om zoveel mogelijk centen te verdienen :-) 

Wat mogen wij voor u doen

Nieuwsbrief

Meld je vandaag nog aan