Van pelt slijterij

DRANKENSPECIAALZAAK IN WIJNEN, BIEREN EN GEDISTILLEERDE DRANKEN

kom wat te weten over onze historie

Over ons

Rijke historie

Het begon allemaal in 1920

Opa Van Pelt nam een Dordtse drankenhandel over aan de Raamstraat, de toenmalige toegangsweg tot het centrum. De slijterij was destijds gekoppeld aan een limonadefabriek aan de Christiaan de Wetstraat. Ondanks de oorlogstijd, waarin opa Van Pelt zijn rijwiel officieel vrijwaarde van invordering, wist hij het bedrijf te laten groeien. In de hoogtijdagen waren er zelfs zes vestigingen verspreid over heel Dordrecht, elk met een grote klantenkring. Henk, de kleinzoon van opa Van Pelt, bewaart nog steeds foto’s van die allereerste vestiging in een kistje, samen met het kasboek van destijds. Op koninginnedag waren er prachtig versierde reclametrucks die in optocht door de stad reden, voorzien van leuzen zoals: “Van Pelt zegt U ‘t is geen Fransch, goede wijn behoeft geen krans!”.

Echter, in de jaren zeventig besloot vader Van Pelt, die inmiddels het stokje had overgenomen, om de slijterijketen terug te brengen naar slechts één vestiging, namelijk die aan het Damplein. Hij heeft deze winkel bestierd tot aan zijn dood in 2002. In 1992 stapte (klein)zoon Henk in het bedrijf. Zijn vader verhuisde de slijterij naar een naburig, groter pand, terwijl Henk, in de oude slijterij, zelf een sportzaak begon. Als afgestudeerd docent lichamelijke opvoeding lag zijn interesse aanvankelijk meer bij een sportzaak dan bij de drankenhandel. Daar kwam nog bij dat Henk er van was overtuigd dat bij het runnen van een slijterij je zo ongeveer 24/7 open moest zijn en dat was -sportief gezien- niet echt de uitdaging waarnaar hij op zoek was. Toch kon hij uiteindelijk de aantrekkingskracht van het familiebedrijf niet weerstaan en raakte ook hij verslingerd aan het slijters vak.

Nu, zoveel jaar later, bevindt de zeer ruime slijterij van Van Pelt zich sinds 2017 aan de Visstraat. Henk, nu de derde generatie Van Pelt die het bedrijf voortstuwt, is een expert geworden in het vinden van bijzondere whiskey’s, rum’s en speciaalbieren. Het enorme aanbod en de vele ingeruimde schappen en collecties in zijn winkel bewijzen dat eens te meer. Hij kent de wensen van zijn vaste klanten als geen ander en brengt de producten zelfs bij hen thuis als ze niet in staat zijn om ze op te komen halen. Dagelijks verwelkomt hij klanten en toeristen uit verschillende delen van de wereld en ziet hij nog talloze nieuwe kansen voor het bedrijf voor nu en in de toekomst.

01

Professioneel

Uitgebreide expertise in bijzondere whiskey’s, rum’s, wijn en speciaalbieren

02

Visie

Ziet voortdurend nieuwe kansen en mogelijkheden voor nieuwe producten

03

Klantgericht

Kent de wensen van vaste klanten en levert zelfs producten bij hen thuis.

“Van Pelt zegt U ’t is geen Fransch, goede wijn behoeft geen krans!”

Opa Van Pelt

Ons doel is om zoveel mogelijk centen te verdienen :-) 

Wat mogen wij voor u doen

Nieuwsbrief

Meld je vandaag nog aan