Van pelt slijterij

DRANKENSPECIAALZAAK IN WIJNEN, BIEREN EN GEDISTILLEERDE DRANKEN

Een heerlijke en geestveruimende drank

Rum

Voor het
eerst in de
17e eeuw.

Rum, een heerlijke en geestverruimende drank, is een distillaat gemaakt van suikerriet of suikerrietsap. Het productieproces begint met het oogsten en malen van suikerriet, waarbij het sap wordt geëxtraheerd. Dit sap wordt vervolgens gefermenteerd met gist om alcohol te produceren. De resulterende vloeistof wordt gedestilleerd, waarna het wordt gerijpt in eikenhouten vaten, waar het zijn karakteristieke smaak en kleur ontwikkelt.

De oorsprong van rum ligt in het Caribisch gebied, waar het voor het eerst werd geproduceerd in de 17e eeuw. Van daaruit verspreidde rum zich over de wereld, gedragen door zeevaarders, piraten en handelaars.

Rum kent een grote verscheidenheid aan stijlen en smaken, afhankelijk van de herkomst en het rijpingsproces. Witte rum, ongerijpt en vaak gebruikt in cocktails, heeft een scherpe smaak. Gouden rum, iets langer gerijpt, biedt een zachtere en complexere ervaring. Donkere rum, gerijpt gedurende vele jaren, onthult diepe, rijke tonen van kruiden en karamel.

In verschillende landen en regio’s wordt rum op unieke wijze geproduceerd, en het is een drank die mensen verenigt in vreugde en gezelligheid. Of je het nu puur geniet, mengt in cocktails of gebruikt om te koken, rum blijft een geliefde en veelzijdige drank voor mensen over de hele wereld.

01

het zijn allemaal heerlijke dranken met een rijke geschiedenis…

02

Alles over Vodka

behoort tot de meest geliefde gedistilleerde dranken ter wereld. Hoewel vooral…

03

Alles over wijn

dat heerlijke, verfijnde drankje waarvan je met volle teugen wilt genieten, maar …

“Van Pelt zegt U ’t is geen Fransch, goede wijn behoeft geen krans!”

Opa Van Pelt

Ons doel is om zoveel mogelijk centen te verdienen :-) 

Wat mogen wij voor u doen

Nieuwsbrief

Meld je vandaag nog aan